Tien beeldende kunstenaars stellen in de Schuur tentoon: van schilderijen tot mobiles, van been tot canvas. Hun band? Familie.
Vlieg is terug op de Huysmanhoeve. Dankzij allerlei opdrachten kom je stap voor stap te weten waar Vlieg zijn schat verborgen heeft. Het thema dit jaar is 'Proef jij wat ik proef'.
Zin in verse groentjes? Kom ze op deze plukdag zelf oogsten!
Zin in verse groentjes? Kom ze op deze plukdag zelf oogsten!
Fiets mee langs dit stukje Gentse geschiedenis, samen met Gandante, in het kader van de expo Gentse Gronden. Leer de connectie kennen tussen de Huysmanhoeve en het Gentse OCMW.
Leer in twee dagen ijzer bewerken en hanteer een echt smidsevuur. De vzw IJzer en Vuur komt een tweedaagse workshop geven op de Huysmanhoeve.
Tijdens het toeristische seizoen zorgen de Huysbakkers voor heerlijke bakgeuren op de hoeve. Kom kijken hoe ze ambachtelijk te werk gaan in de houtgestookte oven. Zelf brood kopen? Bestel dan vooraf.
Het Poortgebouw, een van de oudste gebouwen van de streek, is recent gerestaureerd. Ontdek er meer over tijdens een van de rondleidingen tijdens Open Monumentendag. Of fiets mee tijdens een gegidste fietstocht door de streek, in samenwerking met Gandante en STAMGent.
Genieten van een natuurdocumentaire vergezeld met een lekker tapasbordje? Het kan tijdens de laatste Schemervrijdag van dit seizoen.
Te veel fruit uit eigen tuin? Breng je oogst (minimum 75 kilo appels, peren, kleinfruit) naar de Mobiele Fruitpers die één dag op de hoeve staat. Je gaat naar huis met dozen fruitsap van 5 liter die je lang kan bewaren.
Wil je leren koken met seizoensgroenten en -fruit? Volg dan deze reeks van zes kooklessen in de leskeuken van de Huysmanhoeve. Leer werken met smaken uit je buurt en blaas je tafelgenoten omver van verrukking. (Deze lessenreeks is volzet. Inschrijven op de wachtlijst kan wel nog.)
In deze lessenreeks leer je meer dan enkel koken. We leggen de nadruk op technieken die in de keuken van pas komen, zoals pekelen, drogen, kaasmaken, fermenteren en inmaken en het maken van zuurdesembrood.
We sluiten seizoen 2024 af met een groot feest. Voor kinderen is er een gratis pompoenrace. Intussen kunnen de volwassenen proeven van wat ons Oogstatelier maakt met de groenten van ons plukveld. Ruik je de heerlijke verse pizza en soep al?
Natuurfotograaf Ludo Goossens wordt op handen gedragen in het Meetjesland en ver daarbuiten. Tijdens deze infoavond vertelt hij hoe hij er telkens in slaagt om de mooiste natuurfoto's te nemen.
Botte bijlen, scharen of messen? Messenslijper Wilfried Vanhees weet er wel weg mee. Hij leert jou de kneepjes van het vak om keukenmessen weer scherp te krijgen.