Tijdens het toeristische seizoen zorgen de Huysbakkers voor heerlijke bakgeuren op de hoeve. Minstens één keer per maand zijn ze aanwezig in het Bakhuis achteraan de Huysmanhoeve.
Kom kijken hoe de bakkers hun deeg maken en de oven opstoken. Wedden dat je ook van enkele lekkere broden en speciale baksels mag proeven? De bakoven wordt verwarmd met hout dat afkomstig is van snoeiresten op de Huysmanhoeve zelf. Het duurt gemiddeld twee uur eer de oven warm genoeg is om te bakken. Na de eerste bak koelt de oven wat af en moet er opnieuw met hout gestookt worden om de oven heet genoeg te krijgen voor nieuwe broden.
Zin om zelf met ambachtelijk brood naar huis te gaan? Bestel dan op tijd. (Zie praktische info.) Door de beperkte capaciteit van de oven is het aantal broden dat op één dag gebakken kan worden beperkt.
Bus 1, 9900 Eeklo
Prijs: 3 euro per broodWil jij een ambachtelijk rozijnen- of speltbrood? Bestellen kan tot 6 juni (of tot uitverkocht) via deze link.
Je haalt je brood de dag zelf af vanaf 16u45. Enkel cash te betalen. 3 euro per brood.
Wegens groot succes beperken we de bestellingen tot één brood per persoon.