© Bert Vereecke

Meetjesland cafés

Dankzij ons Meetjesland Café leer je de streek van binnenuit kennen. In de verschillende cafés proef je Meetjeslandse hoeve- en streekproducten en kan je terecht voor een goed gesprek onder het genot van een streekbiertje. Je luistert er naar optredens van lokale bands of kijkt er naar voorstellingen van regionale films of toneelgroepen. Er zijn in totaal 9 cafés die zich 'Meetjeslands Café' mogen noemen onder leiding van het Plattelandscentrum Meetjesland.

Een overzicht van alle Meetjesland Cafés

Bierflessenactie voor goed doel

Eind november 2023 gingen de Meetjeslandse Cafés voor de tweede keer van start met de verkoop van Magnumflessen Augustijn Grand Cru. De actie is bedoeld om promotie te maken voor de Cafés en de schoonheid van het Meetjesland. Anderzijds is er een goed doel aan verbonden. Per verkochte fles schenken de Meetjesland Cafés één euro aan de Triangel uit Lievegem die het geld zullen investeren in de vernieuwing van hun wellness voor mensen met een beperking.

Illustrator Kobe De Keyzer uit Lievegem ontworp het etiket en verwerkte er allerlei lokale elementen in: de Lieve, het kanaal Gent-Brugge, de N9, fietsers, het vliegtuig aan de Kokorico, de zoektocht naar de meteoriet en de kastelen van Lievegem. 

De eerste flessenactie in 2022 bracht meer dan 1100 euro voor de dienst Oncologie van het AZ Alma. Hopelijk dit keer nog meer centjes voor de Triangel.

De magnumflessen zijn stuk voor stuk genummerd en beperkt in oplage. Ze zijn te koop tot zolang de voorraad strekt aan 19,50 euro op volgende adressen: 

  • Toerisme Meetjesland op de Huysmanhoeve (Eeklo) van woensdag tot vrijdag tussen 11 en 16u30. (van april tot eind september ook open op zaterdag en zondag)
  • De 9 Meetjesland Cafés
  • mmm…eetjeslandse verkooppunten:
    • Slagerij Johan & Inge (Ertvelde)
    • Bakkerij Bekaert (Ertvelde)
  • webshop Brouwerij Van Steenberge (Ertvelde)

Verken de omgeving rond het café

Sinds de lente van 2022 kan je rondom de Meetjesland Cafés ook leuke wandelingen maken. Elk café heeft twee wandelingen uitgewerkt: een lus van 5 kilometer en een route tussen 10 en 13 kilometer. Combineer je beide lussen kom je uit op een stevig parcours tussen 15 en 18 kilometer. De wandelingen zijn niet uitgepijld. De kaartjes en gpxen kan je downloaden op de gratis app RouteYou onder 'Meetjesland Café Wandelroutes'. Of je scant in elk café de QR-code.

Je herkent de Meetjesland Cafés aan dit logo:

Terug naar boven