© IsaDSPhotograpy

Ambachtelijke broodbak met open oven

Zondag 24 augustus 2025

Tijdens het toeristische seizoen zorgen de Huysbakkers voor heerlijke bakgeuren op de hoeve. Minstens één keer per maand zijn ze aanwezig in het Bakhuis achteraan de Huysmanhoeve. 

  • Tussen 11 en 18 uur zie je de bakkers aan het werk. Wedden dat je ook van enkele lekkere broden en speciale baksels mag proeven? 
  • Open oven: jij krijgt zelf de kans om de oven te gebruiken. Breng je eigen deeg mee en laat het afbakken in de houtgestookte oven. Je brood zal nog nooit zo lekker gesmaakt hebben. 
  • Geen eigen deeg, maar wel zin in ambachtelijk brood? Bestel dan op tijd een Huysbrood. (Zie praktische info.) Door de beperkte capaciteit van de oven is het aantal broden dat op één dag gebakken kan worden beperkt. 

De bakoven wordt verwarmd met hout dat afkomstig is van snoeiresten op de Huysmanhoeve zelf. Het duurt gemiddeld twee uur eer de oven warm genoeg is om te bakken. Na de eerste bak koelt de oven wat af en moet er opnieuw met hout gestookt worden om de oven heet genoeg te krijgen voor nieuwe broden.

De bakoven is alleen toegankelijk via onverhard terrein. 

Datum: Zondag 24 augustus 2025 Locatie: Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve Locatie adres:

Bus 1, 9900 Eeklo

Prijs: 3 euro per brood (open oven is gratis)
Praktische informatie:
  • Open oven: wil je gebruik maken van de open oven en je deeg bij ons laten afbakken? Reserveer dan jouw plaatsje via dit inschrijvingsformulier.
  • Brood kopen: wil jij een ambachtelijk rozijnen- of speltbrood? Bestellen vooraf via deze link.
    • Je haalt je brood de dag zelf af vanaf 16u45. Enkel cash te betalen. 3 euro per brood.
    • Wegens groot succes beperken we de bestellingen tot één brood per persoon. 
Terug naar boven