Leer fruitbomen snoeien als een professional. In twee dagen leer je de belangrijkste zaken over zowel wintersnoei als zomersnoei.
In de aanloop naar Erfgoeddag opent een tentoonstelling over Kermiskoers in het Meetjesland.
De opening van het nieuwe toeristische seizoen in april vraagt om een feestje! En dat houden we op zondag 6 april. Juist, de dag van de Ronde van Vlaanderen. En dat laten we niet onopgemerkt voorbijgaan.
Zot van de koers? Schakel naar je groot blad en kom rondneuzen in een verzameling rond de Ronde van Vlaanderen.
Het Streekcafé is in 2025 uitzonderlijk vijf vrijdagavonden open. Deze eerste Schemervrijdag is er eentje met Zeeuwse volk.
Heb je er al eens aan gedacht om een T-shirt te verven met schillen van rode ui of avocado? Dit is een ideale familieactiviteit.
Met als thema ‘Game on’ draait alles rond sport en spel op deze Erfgoeddag. We huldigen onder meer de vernieuwe krulbolbaan in.
De poëziekapelletjes van vroeger zijn in ere hersteld en krijgen een vaste plaats langs een nieuwe wandeling van anderhalve kilometer. Dichter Christophe Vekeman geeft een voordracht.
Heb je groene vingers? Kom dan zeker langs voor nieuwe plantjes of zaden voor jouw tuin. Misschien heb je zelf plantgoed te veel dat je wil ruilen?
Hoe ziet het leven van een bij eruit? Leer tijdens deze lezing hoe belangrijk bijen zijn als schakel in de biodiversiteit en krijg tips om van jouw tuin een bijenparadijs te maken
Creatieve geesten, kunstenaars en gedreven ambachtslui toveren de Huysmanhoeve om tot een grote openluchtmarkt. Kom flaneren langs de gezellige kraampjes.
Tijdens het toeristische seizoen zorgen de Huysbakkers voor heerlijke bakgeuren op de hoeve. Kom kijken hoe ze ambachtelijk te werk gaan in de houtgestookte oven. Zelf brood kopen? Bestel dan vooraf.
In deze workshop leer je alle aspecten van het wilgenvlechten. Een echt ambacht en rustgevend bovendien!
Vlieg is terug op de Huysmanhoeve. Dankzij allerlei opdrachten kom je stap voor stap te weten waar Vlieg zijn schat verborgen heeft. Het thema dit jaar is 'Hoor je wat ik hoor?'.
Op de Huysmanhoeve dragen we altijd zorg voor onze omgeving, met veel respect voor het milieu en de natuur. Op dit Zonnewindfeest geven we duurzaamheid een extra duwtje in de rug in samenwerking met Volterra.
De tweede laatavondopening van het Streekcafé dit seizoen staat in het teken van een wondermooie film over samenleven in harmonie met de natuur.
Een nieuw event is in de maak. We verhuizen onze festiviteiten naar de terreinen buiten de hoeve. Midden in het veld.
Vorm een ploegje van 4 of 5 mensen en neem deel aan deze algemene kennisquiz. Nu al een tip: op de hoogte zijn van enkele weetjes over het Meetjesland en de Huysmanhoeve kan extra punten opleveren.
Tijdens het toeristische seizoen zorgen de Huysbakkers voor heerlijke bakgeuren op de hoeve. Kom kijken hoe ze ambachtelijk te werk gaan in de houtgestookte oven. Zelf brood kopen? Bestel dan vooraf.
Kinderen tussen 6 en 12 jaar die niet bang zijn van kleine kriebelbeestjes maken kennis met de insectenwereld.
Kom kijken naar het resultaat van de re-enactement over de Tweede Wereldoorlog in Eeklo. Met het verzamelde materiaal is een knappe expo opgesteld.
Geheel in het thema van ‘Erfgoed en Architectuur’ bezoek je de bouwkundige pareltjes uit heel wat uiteenlopende eeuwen op onze site
Te veel fruit uit eigen tuin? Breng je oogst (minimum 75 kilo appels, peren, kleinfruit) naar de Mobiele Fruitpers die één dag op de hoeve staat. Je gaat naar huis met dozen fruitsap van 5 liter die je lang kan bewaren.
We sluiten het seizoen af met een groot feest. Voor kinderen is er een gratis pompoenrace. Intussen kunnen de volwassenen proeven van wat ons team maakt met de groenten van ons plukveld. Ruik je de heerlijke verse pizza en soep al?
Onderhou je grasland op alloude wijze en leer omgaan met een zeis.
Voor het winteruur intreedt, nemen we samen afscheid van het licht.
Voedsel Anders pakt een maand lang uit met inspirerende films over voedsel. Een van de films is te zien op de Huysmanhoeve.
Genoeg van de stapels wegwerpmesjes en een branderige huid? Leg je dan toe op de kunst van het klassieke scheren