Het Bezoekerscentrum van Sint-Laureins

In een landbouwstreek als het Meetjesland had bijna elk dorp zijn eigen melkerij. Die van Sint-Laureins werd opgestart in 1936 en bleef actief tot 1964. 

Het Plattelandscentrum vond er zijn stek, en heeft daar nog steeds haar hoofdzetel. In dit gebouw bevinden zich tevens de bibliotheek en de Dienst Vrije Tijd van de Gemeente Sint-Laureins. Aan de achterkant van de Oude Melkerij bevindt zich het voormalige bezoekerscentrum, tot eind 2017 in beheer van het Plattelandscentrum. Het werd gebruikt als vergaderlocatie, voor cursussen, kooklessen en bijeenkomsten.

Sinds 2018 heeft de gemeente Sint-Laureins het beheer overgenomen van het bezoekerscentrum. Als u er met uw vereniging gebruik van wilt maken kunt u een reservering aanvragen via reserveringen@sint-laureins.be.

Naast onze hoofdzetel in Sint-Laureins werkt het Plattelandscentrum ook aan de uitbouw van het Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve. Daar bevindt zich trouwens ook het info-kantoor van Toerisme Meetjesland. 

De medewerkers van het Plattelandscentrum bevinden zich dus op twee verschillende locaties, afhankelijk van hun functie. Op deze site proberen we zo goed mogelijk aan te geven op welke locatie de activiteiten doorgaan.

Terug naar boven