© Maarten Van de Walle

Welkom!

Dit Provinciaal Streekcentrum in het hart van het Meetjesland organiseert tal van activiteiten en tentoonstellingen.

De Huysmanhoeve is een gemeenschapsgoed waar jong en oud zijn of haar talenten kan ontplooien en waar je uitgenodigd wordt om zelf bij te dragen. Heb je een idee voor een activiteit, verbetering, of wil je iets ondernemen op de hoeve? Neem dan zeker contact met ons op.

Dit historisch erfgoed is eigendom van de Provincie Oost-Vlaanderen. Het Plattelandscentrum Meetjesland staat in voor het beheer en Toerisme Meetjesland heeft er zijn infokantoor. 

Opgelet: Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve is gesloten van oktober tot en met maart. De site blijft het hele jaar door toegankelijk om te wandelen. We zijn in die periode wel telefonisch en via mail bereikbaar voor meer informatie. Het tooeristisch infokantoor is beperkt open tijdens de wintermaanden. Klik hier voor onze openingstijden.

Ontdek hier onze WAND-eling, nieuw dit seizoen. 

Waar wil je meer over weten?

 • TERRAS

  TERRAS

  Geniet van streekproducten op ons ruime terras.

  Lees verder
 • Ontspannen

  Ontspannen

  Even de riem eraf in een rustgevende omgeving. Of je nu alleen komt, met je gezin, met vrienden of een groep collega's: je vindt in ons aanbod zeker iets om je even te ontspannen.

  Lees verder
 • HUUR

  HUUR

  Als vereniging, bedrijf, overheid… kan je de hoeve geheel of gedeeltelijk huren buiten de openingsuren. Doe je aanvraag minimaal 2 weken op voorhand. Als huurder kan je dranken of streekproducten afnemen via het Plattelandscentrum. (Opgelet: door grote werken is er geen verhuur mogelijk tot eind 2023)

  Lees verder
 • EDUCATIE

  EDUCATIE

  In de Huysmanhoeve zijn klasgroepen welkom om op een actieve manier bij te leren over erfgoed, smaak, natuur, landbouw en platteland.

  Door de werken aan de hoeve is dit pas opnieuw mogelijk vanaf september 2023.

  Lees verder
 • AGENDA

  AGENDA

  Wat staat er op de agenda?

  Lees verder
 • PRAKTISCHE INFO

  PRAKTISCHE INFO

  Openingsuren, contact, routebeschrijving.

  Lees verder
 • BEHEER

  BEHEER

  Het Plattelandscentrum beheert de Huysmanhoeve samen met een sterk netwerk van vrijwilligers en partners.

  Lees verder
 • ONS VERHAAL

  ONS VERHAAL

  De geschiedenis van de Huysmanhoeve start in 1241. 

  Lees verder
 • ONZE ATELIERS

  ONZE ATELIERS

  Onze atelierwerking brengt mensen samen die over een interesse, kennis, vaardigheid, competentie of kunde beschikken binnen een bepaalde stiel of ambacht. In open ateliers komen zij op geregelde tijdstippen bijeen om er samen te werken. 

  Lees verder
 • ONZE COMMUNITY

  ONZE COMMUNITY

  Versterk ons team! Onze straffe vrijwilligersequipe is een van de grootste troeven van de Huysmanhoeve.

  Lees verder
 • TOEKOMST

  TOEKOMST

  De Huysmanhoeve krijgt een update. Het provinciebestuur plant de komende twee jaar een grondige renovatie van de koeienstal, de dwarsschuur en het poortgebouw. In de toekomst zal de hoeve in haar totaliteit worden opgewaardeerd. 

  Lees verder
Terug naar boven