Korte Keten

Het Plattelandscentrum faciliteert vernieuwende projecten die focussen op plattelandsbeleving, de korte keten en de uitbouw van community’s rond hoeve- en streekproducten. 
Zo willen we mensen de waarde laten ontdekken van de Oost-Vlaamse regio’s in het algemeen en het Meetjesland in het bijzonder. Daarnaast tonen we de kansen die ruraal ondernemerschap biedt. 

Vanuit die gedachten vormde het Plattelandscentrum de drijvende kracht achter de oprichting van de coöperatie mmm…eetjesland. De coöperatie verenigt sinds 2007 hoeve- en streekproducenten uit de regio. Oorspronkelijk waren dat 14 lokale ondernemers, vandaag zijn er een 25-tal producenten aangesloten. 

Een belangrijk onderdeel van de werking van de coöperatie is gezamenlijke promotie. Daarnaast organiseren we hoeve- en streekproductenmarkten, zijn er speciale geschenkdozenacties, worden producten van mede-coöperanten aangeboden in de eigen hoevewinkels, ontwikkelen we nieuwe productcombinaties…

Sinds de zomer van 2018 is er een vlot overkoepelend systeem voor verkoop en levering, gekoppeld aan een webshop. 

Ook in de regio’s Vlaamse Ardennen en Waasland ondersteunt het Plattelandscentrum coöperaties, onder de noemer Vlapas en Smaak Van Waas. Vlapas telt 15 producenten, Smaak van Waas heeft  momenteel 13 leden.

Terug naar boven