Recept: overheerlijke pompoensoep met kokosmelk

Pompoenen in alle soorten en maten zijn nog altijd te koop op de Huysmanhoeve. Lekker om te stoven of om soep van te maken. In plaats van klassieke pompoensoep probeer eens dit recept met een lekkere twist. Een tip van ons planten- en oogstatelier. De soep werd op 2 oktober door de bezoekers van ons afsluitfeest voorgeproefd en goedgekeurd.  

Ingrediënten:

  • 50 cl kokosmelk
  • 50 cl kippen- of groentenbouillon
  • 600 g pompoen (geschild, ontdaan van zaadjes en in blokjes gesneden)
  • 1 pepertje (zonder zaadjes en fijngehakt)
  • 2 sjalotten + 2 teentjes knoflook gehakt
  • Rasp van 1 limoen + sap van 1 limoen
  • 3 takjes citroengras (versnipperd)
  • Peper en zout
  • Enkele takjes koriander ter garnering

Bereidingswijze:

Breng de kokosmelk en bouillon aan de kook.

Voeg pompoen, pepertje, sjalotten en knoflook erbij. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de limoenrasp toe en zet het deksel op de pan.

Breng opnieuw aan de kook. Laat 10 minuten sudderen zonder deksel tot de pompoen gaar is. Haal alles door de mixer.

Voeg het citroengras erbij. Breng opnieuw aan de kook en laat nog 10 minuten sudderen.

Voeg ten slotte het limoensap erbij.

Garneer elk bord soep eventueel met koriander.

Dit recept werd uitgeprobeerd door het oogstatelier van de Huysmanhoeve. Dit atelier komt op regelmatige basis. Zin om hiervan deel uit te maken en samen te koken, fruit te leren conserveren of voedende cremes voor je huid met kruiden te leren maken? Je leest er hier meer over.

Terug naar boven