© Jana Sleeckx

Plannen ontmoetingsruimte en belevingstuin voorgesteld op Landsdijk

Op de Landsdijk in Bassevelde zijn de plannen voorgesteld voor een nieuwe ontmoetingsruimte en een belevingstuin. Dat gebeurde tijdens een nieuwjaarsreceptie van 'de Dijkse Ratten'. Plattelandscentrum Meetjesland werkt hieraan mee in het kader van het Leader-project 'Ruimte voor Verbinding".

Het laatste jaar zijn er heel wat initiatieven genomen om een nieuwe wind te laten waaien over de Landsdijk. In het kader van 'Ruimte voor Verbinding' wordt gekeken of er leuke ideeën leven onder de mensen en werd er gezocht naar manieren om die ook effectief uit te voeren. Zo werd alvast het nieuwe buurtcomité 'de Dijkse Ratten' opgericht, genoemd naar de bijnaam van de inwoners van Landsdijk. De nieuwjaarsreceptie op zaterdag 21 januari was alvast een eerste succesje van het nieuwe buurtcomité met meer dan 130 aanwezigen. 

Toekomstplannen

In de toekomst willen de Dijkse Ratten onder meer een paaseierenraap en een rommelmarkt organiseren. Er zullen ook activiteiten plaatsvinden in de leegstaande zaal Lodewijk. Die wordt nu nog brandveilig gemaakt om goedgekeurd te kunnen worden als ontmoetingscentrum. Aan het project 'Ruimte voor Verbinding' werken ook de gemeente Assenede, Comeet en Samenwerk mee.

Daarnaast loopt eveneens het Leaderproject 'Dorp-Kern-Gezond' om een verloederd pleintje in de buurt van zaal Lodewijk aan te pakken. In de toekomst komen er extra groen in de vorm van hagen en bomen, extra zitelementen, een gezellige shelter, fietsenrekken en een krulbolbaan. De aanplant van het extra groen is voorzien op zondag 12 februari vanaf 9.30 uur. Alle inwoners zijn uitgenodigd om mee te komen planten.

Inwoners van de Landsdijk die lid willen worden van het nieuwe wijkcomité, ideeën hebben voor hun wijk of graag iets willen organiseren, kunnen contact opnemen met de Dijkse Ratten via dijkseratten@gmail.com

Terug naar boven