De smaken van de Huysmanhoeve kan je nu ook op je boterham proeven met onze eigen confituur. De eerste smaak die we op de markt brengen, is stekelbessenconfituur. Huysgemaakter kan de confituur niet worden. Het fruit is afkomstig van de Huysmanhoeve zelf. Verzorgen van de struiken, de pluk van de bessen en de bereiding van de confituur gebeurde door allemaal door het team van de Huysmanhoeve. Uiteraard staat ons prachtig Poortgebouw op het etiket. Het deksel is in groen-wit, de Huyskleuren van de hoeve.
(lees verder onder de foto)
Jaar na jaar zoeken we samen met het hele team naar nieuwe insteken voor de oogst van de Huysmanhoeve. Zelf confituur maken stond al een tijdje hoog op het verlangslijstje. We moesten wel even opzoeken welke regels rond voedselhygiëne en verkoop gerespecteerd moesten worden. Maar nu is het zover.
De eerste confituur is gemaakt van stekelbessen, later volgt ook nog pruimenconfituur.
Een potje Huysgemaakte confituur kost 6 euro en is te koop (zolang de voorraad strekt):