Zes keer stoken de Huysbakkers in 2024 de houtgestookte oven op voor ambachtelijk brood. Voor de broodverkoop van zondag 7 april moesten we al snel het bordje 'uitverkocht' ophangen. Gelukkig is er tijdens het toerische seizoen elke maand één zondag waarop de bakkers in de weer zijn in de Bakoven. De hele dag zie je ze aan het werk. Spring gerust eens binnen om te kijken hoe ze ambachtelijk te werk gaan: het deeg maken en de oven verwarmen met snoeihout van de Huysmanhoeve. De oven een eerste keer heet genoeg krijgen, duurt ongeveer twee uur. Tussen elke bakbeurt bijstoken om de oven weer op temperatuur te krijgen, duurt gelukkig minder lang.
Wil jij een ambachtelijk rozijnen- of speltbrood? Dat kost je 3 euro 't stuk. Je bestelt maximaal 2 broden. Doe dit ten laatste twee dagen vooraf. Let wel op: de oven beschikt over een beperkte capaciteit. Omdat de oven na elke bakbeurt opnieuw verwarmd moet worden met hout, kunnen we op elke bakdag maar een maximaal aantal broden bakken. Indien volzet, sluiten we de bestellingen vroegtijdig af.
Bestellen doe je telkens via de link bij elk event in onze agenda.
Voor de events en de broodbakmomenten na 1 juli, openen we de bestellingen en reserveringen pas vanaf 1 mei.