Terug naar afgeronde projecten

Toerismeboeren: Uniek, kwaliteits- en belevingsvol logeren bij land- en tuinbouwers

01.01.2018 t/m 30.06.2020 | Oost-Vlaanderen

Belevingsvolle dichtbij-vakanties zitten in de lift. Meer en meer gaat men op zoek naar authentieke plekjes in eigen land om even te verstillen, te connecteren met de natuur & het platteland. Deze duidelijke trend biedt heel wat mogelijkheden voor land- en tuinbouwers die willen inzetten op een verbreding van hun agrarische activiteiten door kwaliteitsvolle logies en/of belevingsvolle recreatieve activiteiten aan te bieden.

Ondanks de vele kansen zien we dat er veel vragen zijn rond de mogelijkheden van hoevetoerisme en daar wil het PDPO-project ‘Toerismeboeren’ verandering in brengen. Hiervoor bundelen het Plattelandscentrum Meetjesland, Toerisme Oost-Vlaanderen en het Innovatiesteunpunt hun krachten, kennis & expertise.

Het project wil door verschillende acties te ondernemen een kader scheppen voor innovatieve logies op actieve land- en tuinbouwbedrijven:

  • We gaan het gesprek aan met verschillende beleidspartners om tot een gedragen visie op innovatief hoevetoerisme te komen
  • 6 tot 10 rurale ondernemers worden intensief begeleid door de promotoren om passende en werkbare logiesconcepten op maat te creëren. 
  • Er worden workshops en vormingen georganiseerd voor de rurale ondernemers en stakeholders om de vergaarde kennis breed te delen.
  • Er worden brede samenwerkingen gezocht om tot een meerwaarde te komen o.a. met studenten interieurvormgeving
  • ..

Het project zal verduurzaamd worden aan de hand van een handig draaiboek boordevol duidelijk informatie en handige tips om zelf aan de slag te gaan met innovatieve logies.

Wil je meer informatie of inspiratie? Neem dan een kijkje op www.toerismeboeren.be.

Terug naar boven