© Maarten Van de Walle

De eerste aanplant

De eerste stappen voor de aanleg van een plukveld aan de Huysmanhoeve werden gezet eind 2021. Toen gingen 22.000 bloembollen de grond in. Heel wat vrijwilligers kwamen helpen. Als beloning kregen we in het voorjaar al een bloemenweide met voorjaarsbloeiers onder het goedkeurend oog van onze historische toegangspoort.

(lees verder onder de foto's)

Op het einde van de winter van 2022 gingen we van start met deel twee van de aanleg. Zwarte els, hazelaar, vlier, sleedoorn, mispel, rabarber, stekelbes en dwergkwee werden eveneens met de hulp van een heleboel vrijwilligers aangeplant. Die jonge planten zullen enkele jaren nodig hebben om stevig uit te groeien vooraleer we een eerste keer kunnen plukken.

Een paar maanden later gingen ook pompoenplanten en zonnebloemen de grond in. Die zullen we deze zomer wel al kunnen oogsten. Ook voor veldboeketten ben je bij ons dan welkom. Hoe en wanneer je mee kan komen plukken, maken we later bekend.

Het plukveld wordt in de toekomst nog groter. Eerst moet de tweede omwalling rondom de Huysmanhoeve gerealiseerd zijn. Daarna gaan we van start met de tweede helft van het plukveld binnen de twee omwallingen. Dit is nog even toekomstmuziek. Hiervoor is het wachten tot 2024.

Terug naar boven