Podcasts over onze community

Waarom doen we wat we doen? En hoe doen we het? In een driedelige podcastserie kom je meer te weten over de gemeenschapswerking van het Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve. Op onze site zetten we groot in op een innovatieve werkvorm voor gemeenschapswerking en dan in het bijzonder rond voedselvoorziening. Behalve onze pluktuin is er ook nog onder meer de moestuin en de hoogstamboomgaard. 

Aflevering 1: Hoe het is ontstaan

Coördinator Luc Feusels van het Plattelandscentrum Meetjesland en Gery Huysman, de laatste landbouwer van de hoeve, gidsen je door de beginjaren van de hoeve nadat de site in handen kwam van de provincie Oost-Vlaanderen en het Plattelandscentrum Meetjesland.

Beluister hier aflevering 1.

Aflevering 2: Een hecht team

Martine en Marleen, twee vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor de cafetaria, vertellen over hun ervaringen. Ester Van den broeck van Plattelandscentrum Meetjesland schetst nog meer opportuniteiten van het grote team achter de Huysmanhoeve.

Beluister hier aflevering 2.

Aflevering 3: Samenwerken

Op de Huysmanhoeve werken we samen met enkele organisaties van buiten de hoeve. Robert Accoe, die zich op de Kruiskenshoeve in Sint-Laureins inzet voor kwetsbare jongeren, vindt in de Huysmanhoeve een partner om die jongeren kansen te geven. Kobe Moens van Plattelandscentrum Meetjesland zet de voordelen van een samenwerking als deze op een rij. 

Beluister hier aflevering 3.

Terug naar boven