© Isabelle De Smedt

Aanbod individueel en voor gezinnen

Verken alle intieme hoekjes en kantjes van deze plek en zijn omgeving. Een tentoonstelling meepikken, de kinderen die zich uitleven in de natuurlijke speeltuin, jij op een zonnig terras verleid door een streekbiertje. Het is slechts een korte schets van ons aanbod. 

Wat we aanbieden: 

Tentoonstellingen: De hoeve huisvest verschillende tijdelijke en permanente tentoonstellingen. Check de agenda voor meer info. 

Streekcafé: een ruim aanbod aan streekproducten, gezelschapsspelen en een zonnig terras. De bediening is volledig in handen van onze vrijwilligers.

WAND-eling: Wandelen is bijna net zo effectief als fanatiek sporten. Trek je stapschoenen aan en ontdek de WAND-eling aan de WAND. Van hieruit vertrek je voor een wandeling in de buurt van 6,5 kilometer. Nadien kan je in onze cafetaria terecht voor een drankje en een hapje. Meer informatie kan je ook steeds in onze cafetaria vragen. 

Toeristisch infokantoor: De Huysmanhoeve is centraal gelegen in het Meetjesland en vormt het ideale vertrekpunt om het Meetjesland verder te verkennen. Het krekengebied in het Noorden, de Meetjeslandse bossengordel en het toeristisch traject langs de Lieve zijn snel te bereiken. In het toeristische infokantoor (in het woonhuis) kan je hierover meer informatie en diverse routes krijgen. Er is ook een winkeltje met souvenirs en streekproducten. 

Boerengolf: speel met het gezin of een groep vrienden dit leuke en actieve spel. Je legt een parcours af doorheen de site, waarbij je 10 holes moet afwerken. Spelen kost 6 euro per persoon, inclusief drankje achteraf. Je spelletje boerengolf reserveer je vooraf.

Kinderaanbod: in de eerste plaats biedt de hoeve ruimte om vrij te spelen en op ontdekking te gaan. Kinderen kunnen er verstoppertje spelen, kampen bouwen, voetballen…. Daarnaast kunnen ze zich uitleven in de modderkeuken en het bomenparcours. We hebben verschoningsmogelijkheden, een speelkoffer, kinderstoelen en een kinderspeelhoekje in de streekbar. 

Volksspelen: de voormalige paardenstal is omgetoverd tot een onvervalste Speelhal. Wel eentje zonder computergames. Je vindt er een ruime collectie oude volksspelen die je gratis mag uitproberen. Leuk voor jong en oud. Geen reservaties nodig.

Krulbolbaan: ontdek deze typische volkssport uit het Meetjesland. Vraag naar de bollen in het Streekcafé. Gratis fun!

Erfgoedkruimel: ontdek waar het vlees verborgen lag tijdens de Eerste Wereldoorlog en waarom vers rapenloof niet aan koeien gegeven werd. De Erfgoedkruimel is een uitgave van de provincie Oost-Vlaanderen waarmee je het erfgoed van de Huysmanhoeve verkent op kindermaat. Deelname staat garant voor een middag kwalitijd met het gezin. Na afloop heb je kennis gemaakt met onder andere krulbollen, een latrine en een oud Huysmanrecept voor lekker hoevebroodjes.
Je haalt de brochure gratis af bij het infokantoor van Toerisme Meetjesland tijdens de openingsuren: 11u tot 17u - 1 april t.e.m. 30 september - van woensdag t.e.m. zondag en op feestdagen. 
Bekijk het filmpje hier.

 

Terug naar boven