Groepsaanbod

Bezoek van diverse groepen zoals verenigingen, bedrijven, families… is mogelijk tijdens de openingsuren van woensdag tot en met zondag van 11 tot 18 uur (ook op feestdagen). 

Koffie en gebak

 • Wij serveren voor iedereen bij aankomst een ambachtelijk gemaakt bundergebak, appelgebak of kriekgebak, met een heerlijk kopje koffie. Daarna is de groep vrij om op eigen houtje de site te verkennen. 
 • Prijs: 6 euro per persoon (vanaf 10 personen)
 • Enkel mogelijk tijdens onze openingsmaanden van 1 april tot 30 september.

Streekbiertje + sneukelhapje

 • Voor kleine groepen zijn we een ideale stopplaats tijdens een toeristische trip door het Meetjesland. Je kan bij ons terecht voor een lekker streekbiertje vergezeld van een klein hapje. 
 • Prijs: 7 euro per persoon (vanaf 10 personen)
 • Enkel mogelijk tijdens onze openingsmaanden van 1 april tot 30 september.

Vrij bezoek

 • Tijdens de openingsuren is het mogelijk om de hoeve vrij te bezoeken in groep. Graag zijn we vooraf wel op de hoogte van jullie komst. 

Boerengolf

 • Speel met het gezin of een groep vrienden dit leuke en actieve spel. Je legt een parcours af op de site, waarbij je 10 holes moet afwerken.
 • Spelen kost 6 euro per persoon, inclusief drankje achteraf. 
 • Enkel mogelijk tijdens onze openingsmaanden van 1 april tot 30 september.
 • Boerengolf : vooraf reserveren, mogelijk van woensdag tot zondag met aanvangsuur tussen 11u en 15u30.

Maaltijden

 • Wil je tijdens je groepsbezoek (maximaal 30 personen) een maaltijd nutigen? Informeer dan via huysmanhoeve@plattelandscentrum.be naar ons aanbod maaltijden bereid met streekproducten. 

Heb je een speciaal verzoek, wil je de Huysmanhoeve opnemen als stop in je sneukeltoer of wens je een teambuildingsprogramma, neem dan contact met ons op. Groepsbezoeken kunnen gereserveerd worden via mail huysmanhoeve@plattelandscentrum.be of telefonisch op +32 (0)9 327 04 47.

Verbouwingswerken ! 

Het Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve is een site die voortdurend in ontwikkeling is. In november 2018 werd gestart met stabiliteitswerken aan het poortgebouw terwijl de paardenstal een opfrisbeurt kreeg. In het najaar 2019 startten grote renovatiewerken aan zowel de koestal als aan de grote schuur achteraan de site. De koestal zal haar huidige functie als tentoonstellingsruimte behouden, daarnaast zullen ook klaslokalen en educatieve ruimtes voorzien worden. In de grote schuur zal de nieuwe en grotere cafetaria ondergebracht worden. Samen met een team van architecten werd bekeken hoe het unieke karakter van deze gebouwen kon bewaard blijven.

In 2023 wordt gestart met de restauratie van het poortgebouw en de heraanleg van de omgeving rond de site. Dit betekent dat voor het jaar 2023 een deel van het terrein opnieuw een bouwwerf zal zijn. Sommige gebouwen en enkele buitenpleinen zullen niet toegankelijk zijn. Het Plattelandscentrum laat dat niet aan zijn hart komen en zal ook voor 2023 garant staan voor een boeiend programma en onthaal.

Daardoor zijn deze activiteiten in 2023 niet mogelijk:

Krulbolbaan

Krulbollen is een oude Vlaamse volkssport die vooral in het Meetjesland en Zeeuws-Vlaanderen wordt gespeeld. Ook achteraan ons evenementenplein vind je een krulbolbaan. Vraag ernaar in ons Streekcafé. Een spelletje krulbol spelen is gratis. Op aanvraag voorzien wij een initiatie krulbollen.

Zoektocht

Een educatieve zoektocht van ongeveer één uur die je individueel of in kleine groepjes kan doen en waarbij je veel te weten komt over de Huysmanhoeve van vroeger en nu. Deelname gratis. Starten we in het najaar van 2023 opnieuw op.

Terug naar boven