Waterland-Oudeman zoekt Straatambassadeurs

Waterland-Oudeman zoekt bewoners die zich willen inzetten voor hun dorp. Deze straatambassadeurs zouden aanspreekpunten worden voor bewoners met kleine zorgvragen. Op die manier moet Waterland-Oudeman uitgroeien tot een zorgzame omgeving.

Het gaat om een proefproject. De Straatambassadeurs zijn een initiatief van Plattelandscentrum Meetjesland, Landelijke Gilden en de Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen. Met de medewerking van Leader, een subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling, willen ze uitdagingen op het platteland aanpakken zoals mobiliteit, sociale cohesie en dienstverlening naar kwetsbare groepen. Buurtbewoners aanstellen als straatambassadeurs om mee problemen te helpen detecteren, moet daarbij helpen. Een van de gemeenten die mee stappen in dit project is Sint-Laureins. Meer specifiek werd Waterland-Oudeman uitgekozen om te fungeren als pilootdorp.

Wie hieraan wil meewerken kan terecht op het startmoment op donderdag 26 januari om 20 uur in de parochiezaal van Waterland-Oudeman. Graag vooraf een seintje via sven.de.wever@plattelandscentrum.be of 0471 88 55 02.

Terug naar boven