Gezocht: reddende engel voor maalderij

Welke Handige Harry helpt ons uit de nood? We zoeken iemand die helpt de oude maalderij te behandelen, zodat die opnieuw voor jàren beschermd is. De maalderij stond jarenlang in de schuur en werd effectief door de vroegere landbouwers van de Huysmanhoeve gebruikt om te malen. Intussen is de schuur gerenoveerd en wordt daar volgend jaar de nieuwe cafetaria geopend. De bedoeling is dat de gerenoveerde maalderij er als pronkstuk opnieuw opgebouwd wordt. 

De maalderij ligt momenteel helemaal uit elkaar in een bijgebouw op de hoeve te wachten op verdere restauratie. Het houtwerk is door molenspecialisten van Mola al behandeld met een product tegen ongedierte. Voor verdere bescherming zijn we op onszelf aangewezen. Alleen vinden we in ons team niemand met de nodige kennis en tijd.

Wat moet er gebeuren?

Het belangrijkste is dat het hout behandeld en beschermd wordt met olie of een kleurloze boenwas. Het metaal moet opgeschuurd worden en een laagje vernis krijgen. 

We zijn ervan overtuigd dat elke Handige Harry met veel geduld en gouden handen deze opdracht tot een goed einde kan brengen. Alleen hebben we in ons team zelf niemand rondlopen die aan de klus kan beginnen. Help jij ons uit de nood? Of ken je iemand die dit met veel plezier zou doen? (Contactgegevens onderaan de pagina) 

Toekomst

Zodra het hout en het metaal beschermd zijn, willen we de hele maalderij opnieuw in elkaar zetten. Het is niet de bedoeling dat die opnieuw zal malen. We willen er wel een pronkstuk van maken in onze gerenoveerde schuur, als een klein 'museumstuk' dat verwijst naar het vroegere landbouwleven op de Huysmanhoeve. 

Contactgegevens

Help jij ons uit de nood? Of ken je iemand die dit met veel plezier zou doen? Contacteer dan onze coördinator via mail: luc.feusels@plattelandscentrum.be.

Terug naar boven