Het Meetje

Meetje gemeenschapsmunt van provinciaal streekcentrum Huysmanhoeve

Meetjes zijn munten van de Huysmanhoeve. In de Huysmanhoeve willen we iedereen waarderen die eigenaarschap toont en zijn of haar talenten inzet om de Huysmanhoeve een nog mooiere plek te maken. Dit doen we met Meetjes. 

 Je kan meetjes verdienen als je bijdraagt aan de aanleg en het onderhoud van het veld, de verwerking en vermarkting van de oogst en de inhoudelijke atelierwerking van de Huysmanhoeve. Op de menukaart kan je terugvinden hoe je meetjes kan verdienen en waartegen je ze kunt verzilveren. 

Momenteel testen we het Meetje uit. De testfase loopt af op 30 april 2022, tot dan kan je Meetjes verzilveren. Tussentijds zijn feedback, tips en ideeën welkom. 

menukaart

Meetje - Weetjes

Waarom is er een Meetje?

Eigenaarschap van een plek betekent dat jij mee kan bouwen aan de betekenis die een plaats heeft. Zo werkt de gemeenschap aan een plek voor iedereen. Zo'n plek wil de Huysmanhoeve zijn. Om het meehelpen bouwen te waarderen, is het Meetje gecreëerd.

Hoe werkt het Meetje?

Bouwen aan de plek doe je door acties te doen. Hiervoor krijg je Meetjes. Deze Meetjes kan je verzilveren tegen producten uit de cafetaria, het winkeltje van Toerisme Meetjesland, betaald aanbod van het Plattelandscentrum, een bon van de kringloopwinkel.

Wat is een Meetje?

Het Meetje is een gemeenschapsmunt die gebruikt wordt op de Huysmanhoeve.

Geld is een afspraak en een vertrouwenskwestie. Dat geldt ook voor gemeenschapsmunten.
Een gemeenschapsmunt wordt vaak voor lokale transacties gebruikt. Je bekomt ze meestal door je in te zetten voor de gemeenschap. Ze ondersteunen activiteiten en doelen die mensen verbinden.
Gemeenschapsmunten worden vaak “complementair” genoemd omdat ze niet de plaats innemen van de Euro. Ze functioneren aanvullend op verschillende waarderingsmiddelen waar de Euro er één van is.

Hoe kan ik een Meetje verdienen?

Meetjes zijn te verdienen door deel te nemen aan een actie binnen een atelier of mee te helpen met het plukveld. De acties waar je aan kan meewerken zijn terug te vinden op de Meetjes menukaart.

Wat betekent ‘een Meetje verzilveren’?

Een Meetje verzilveren betekent dat je verdiende Meetjes kan inruilen.

Hoe kan ik een Meetje verzilveren?

Op de menukaart vind je terug waartegen en waar je Meetjes kan verzilveren.

Waar vind ik terug welke acties er bestaan?

Op de menukaart vind je alle acties om Meetjes te verdienen. Ook de mogelijkheden om Meetjes te verzilveren staan op de menukaart. De menukaart staat op de website en hangt op in de cafetaria van de Huysmanhoeve.

Blijft het Meetje altijd bestaan?

Het Meetje start met een testperiode van enkele maanden. De testfase loopt af op 30 april 2022 en dan wordt het Meetje geëvalueerd. Dit is tevens het laatste moment waarop je Meetjes kan verzilveren.

Wat met een vrijwilligersvergoeding?

Het Meetje heeft een echte geldwaarde. Indien je betaald vrijwilligerswerk doet, komt de waarde van je verdiende Meetjes bovenop jouw vrijwilligersvergoeding.

Kan de Menukaart veranderen?

Jazeker. Af en toe zullen er acties verdwijnen of bijkomen, evenals de verzilvermogelijkheden. Ook de waarde van de acties of verzilvermogelijkheden kunnen variëren in tijd.

Waar kan ik Meetjes ontvangen voor acties die ik gedaan heb?

In het Meetjesloket.

Wanneer is het Meetjesloket geopend?

Bij elke activiteit wanneer Meetjes te verdienen zijn, zal er gecommuniceerd worden wie het Meetjesloket open houdt. Bij deze persoon kan je dan terecht om Meetjes te ontvangen of te verzilveren.

Nog vragen?

Neem dan contact met:

Ester: ester.van.den.broeck@plattelandscentrum.be 

Of Stephanie: stephanie.paridaen@plattelandscentrum.be 

Podcast van de Huysmanhoeve: Het Meetje

Ga naar je favoriete podcastverdeler en ontdek er de eerste podcast van de Huysmanhoeve. 

Deze vertelt je iets meer over het Meetje. 

podcast
Terug naar boven