Wandeldag

Zondag 22 mei 2022

Tijdens de Wandeldag bieden we wandelaars met een hart voor het platteland verschillende routes aan om de streek te verkennen. Uiteraard is er onze vaste route van 4 of 6,5 kilometer in de onmiddellijke omgeving van de hoeve. Kies je voor 6,5 kilometer heb je meteen 10.000 stappen in de benen en ben je een schat aan informatie rijker over de Huysmanhoeve en het platteland. 

De Boerenmarkt Picknickroute brengt je in 10 kilometer naar het historische plein van Kaprijke waar je elke week op zaterdag een boerenmarkt vindt met lekkernijen uit de streek. De langste wandeling van 11,5 kilometer, de Kleemkapel Picknickroute, doet je langs de rand van Kaprijke stappen, langs mooie kapelletjes. 

Met kinderen

Wil je op stap met kleine kinderen dan is de Nestkastenzoektocht op het domein van de hoeve een echte aanrader! Hou rekening met een onverhard parcours dat niet zo geschikt is voor rolstoelen en buggy's.

Sneukelen

En omdat je van wandelen honger krijgt, zorgen we voor een sneukelpakket, met drankjes, een lekker taartje en een hapklaar tussendoortje voor onderweg. Dat sneukelpakket kost 8 euro en moet je vooraf reserveren via huysmanhoeve@plattelandscentrum.be 

Datum: Zondag 22 mei 2022 Locatie: Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve Locatie adres:

Bus 1, 9900 Eeklo (Zijstraat Peperstraat)

Prijs: gratis
Praktische informatie:

Starten voor een van de wandelingen kan tussen 11 en 18 uur. Deelnemen is gratis.

De wandelingen zijn niet uitgepijld. De routes zijn te downloaden via Routeyou. Wie geen gps heeft, kan ter plaatse ook een grondplan krijgen. 

Wandeling 10.000 stappen

Wandeling Boerenmarkt Picknickroute

Wandeling Kleemkapel Picknickroute

Een sneukelpakket kost 8 euro en reserveer je via huysmanhoeve@plattelandscentrum.be

Terug naar boven