© Kim Lonneville

Sterkste Meetje

Zondag 02 april 2023

Wie is het sterkste Meetje? We komen het te weten tijdens een ludieke krachtmeting op zondag 2 april. Deze wedstrijd is meteen ook onze seizoensopener van het nieuwe toeristische seizoen op de Huysmanhoeve.

Welke meetjes kunnen meedoen? 

Met meetjes bedoelen we niet alleen vrouwen. Alle inwoners van het Meetjesland ouder dan 50 jaar kunnen deelnemen aan de wedstrijd? Het zou leuk zijn dat deelnemers zich uitdossen in oude Meetjeslandse klederdracht (short, botten ...), daar vallen extra punten mee te verdienen.

Waar kan je je aan verwachten?

Je hoeft geen afgetrainde spierbundel te zijn om deel te nemen. Het mag natuurlijk! Al zullen we je niet vragen om een gewicht te heffen van 120 kilo of een tractor met alleen je tanden voort te trekken. Wat dan wel?

  • worstenkappen
  • nagelkloppen
  • sjakossenwerpen
  • en zoveel meer leuke proeven

Hoe verloopt de dag?

We starten om 13 uur met de proeven. De deelnemers leggen één voor één de proeven af, onder het vakkundige oog van een jury.  

Om 16 uur is er de prijsuitreiking. Niemand minder dan de enige echte Tamboer van Eeklo babbelt de wedstrijd én de podiumceremonie aan elkaar. 

Hoe inschrijven?

Deelname is gratis. Om de wedstrijd vlot te laten verlopen, vragen we dat deelnemers zich vooraf inschrijven. Dit doe je via dit inschrijvingsformulier.

Waarom het Sterkste Meetje?

In 2023 zoomen we op de Huysmanhoeve in op de bijzondere geschiedenis van de Bourgondiërs. Zij hadden een grote invloed op het Meetjesland, denk maar aan de aanleg van dijken, de inpoldering, intensieve landbouw en het ontstaan van nieuwe dorpen. 

Wie Bourgondiërs zegt, zegt ook Jan zonder Vrees. En bij hem denken we aan twee bijzondere eigenschappen: moed en kracht. En het zijn die eigenschappen die we in tal van Meetjeslanders terugvinden. De allerkloekste, daar zijn we nu naar op zoek. 

Ook broodverkoop

We zetten de traditie verder om op enkele van onze events ambachtelijk brood te bakken en te verkopen. De bakkers van de Huysmanhoeve stoken de houtgestookte oven op en bakken speltbrood en rozijnenbrood. Bestel voor 31 maart om 12 uur via dit bestelformulier.

Datum: Zondag 02 april 2023 Locatie: Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve Locatie adres:

Bus 1, 9900 Eeklo 

Prijs: gratis
Praktische informatie:

Vooraf inschrijven voor het Sterkste Meetje is verplicht via dit deelnemingsformulier.

Kom je alleen supporteren en wil je achteraf ambachtelijk brood mee naar huis nemen? Bestel dan voor 31 maart om 12 uur. Een spelt- of rozijnenbrood kost 3 euro. Afhalen doe je de middag zelf tussen 16u30 en 17u. Cash ter plekke te betalen. 

Terug naar boven