Smaakfestival

Zondag 15 december 2019

Ter afronding van ‘2019, het jaar van de Meetjeslandse Smaak’ is er op zondag 15 december een Smaakfestival in Kaprijke. Op vier locaties kan de bezoeker kennismaken met lokale producten.

Meetjesland Café De Pallieter voorziet tussen 9u & 11u een heerlijk streekproductenontbijt. Bij Angär vzw gaan twee gerenommeerde Meetjeslandse chefs aan de slag om met showcooking een gastronomisch Meetjeslands driegangenmenu te bereiden. Tussen 11u en 13u30 is Broes Tavernier (restaurant ’t Vijfde Seizoen uit Aalter) aan de beurt en van 14u30 tot 17u staat Jurgen Rysselaere (Jurgen Kookt uit Lembeke) paraat.

Op het dorpsplein en de galerie Stadhuis zijn er doorheen de dag ook nog tal van leuke activiteiten. Tijdens een streekproductenmarkt stellen de standhouders er hun producten voor en wie gezellig iets wenst te drinken kan terecht in de streekproductenbar.

Er zijn kookworkshops voor kinderen en de Academie van de Smaak maakt je wegwijs in de geschiedenis van onze producten. Wie wil leren koken op open vuur moet zeker ook eens een bezoekje brengen, er zijn talrijke bereidingen tijdens de originele kookdemonstraties.

Datum: Zondag 15 december 2019 Locatie: Kaprijke Locatie adres:

- Angär vzw

- Dorpsplein 

- Galerie Stadhuis

- De Pallieter

Prijs: gratis toegang
Praktische informatie:

- Van 9 tot 17uur

- Streekproductenontbijt: 20 euro per persoon

- Gastronomische diners: 40 euro per persoon

- Streekproductenbar & workshops - streekproductenmarkt

- Info en inschrijvingen: info@plattelandscentrum.be of 09 379 78 37

Terug naar boven