Opleiding podcasts maken

Vrijdag 17 september 2021 - vrijdag 01 oktober 2021

In en rond de Huysmanhoeve wemelt het van de verhalen. Zowel over de rijke historie als over de thema’s erfgoed, smaak, natuur en landbouw waar het Plattelandscentrum vandaag rond werkt. De vele mensen en organisaties die op één of andere manier verbonden zijn met de Huysmanhoeve vormen ook een bron van interessante verhalen.  In het fonkelnieuwe Podcastatelier verzamelen we deze verhalen en maken we podcasts om deze te verspreiden.

Het atelier gaat van start op maandag 13 september met een infoavond. Vervolgens leren radiomakers Lucas Derycke en Wederik De Backer je de kneepjes van het vak in een driedaagse opleiding ‘podcasts maken’. De opleiding vindt plaats op drie vrijdagen: 17 en 24 september en 1 oktober. Na de opleiding heb je de basistechnieken rond het maken van podcasts onder de knie en ben je klaar om zelf te experimenteren met het maken van podcasts op de Huysmanhoeve.

Tijdens de infoavond krijg je alle informatie over de opzet van de opleiding, de werking van de Huysmanhoeve en het podcastatelier. Het is belangrijk dat je deze informatie kent voor je start met de opleiding.

Het Podcastatelier wordt gerealiseerd in het kader van het Plattelandsproject ‘Tot proffijt van de ghemeensaemheijt’, met steun van:

Datum: Vrijdag 17 september 2021 - vrijdag 01 oktober 2021 Locatie: Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve Locatie adres:

Bus 1, 9900 Eeklo

Prijs: gratis
Praktische informatie:

De opleiding maakt deel uit van het Podcastatelier. De volledige opleiding bestaat uit de infoavond + 3 opleidingsdagen: 

  • Infoavond: maandag 13 september 20u
  • Opleiding podcasts maken: vrijdagen 17/9, 24/9 en 1/10 van 10u tot 16u30

Inschrijven en meer info via: huysmanhoeve@plattelandscentrum.be of 09 327 04 47

Terug naar boven