Mobiele Fruitpers

Zondag 15 september 2024

Heerlijk, fruit uit eigen tuin. Helaas is de oogst soms zo groot dat je met je overschotten geen blijf weet. Kom daarom naar de Mobiele Fruitpers die één dag op de hoeve staat. Jij brengt het fruit, wij persen het voor je en je gaat naar huis met heerlijk fruitsap dat je lang kan bewaren.

Hoe werkt het?

We huren de Mobiele Fruitpers Lerouge van Zevergem in. Vanaf 9 uur 's morgens kan iedereen die dat wil zijn fruit aanbrengen om te laten persen. Opgelet! Een plaatsje reserveren is nodig, zodat niemand lang hoeft aan te schuiven.

Je kan al je kleinfruit laten persen: appels, peren, kersen ... voorwaarde is dat je minimum 75 kilo fruit kan aanleveren. Dat fruit moet blaken van gezondheid. Dus geen rotte of beschimmelde exemplaren. Hoe dan ook wordt het fruit tijdens het proces nog gecontroleerd, gewassen, geperst en kortstondig gepasteuriseerd op minstens 80°C. Het resultaat is natuurtroebel fruitsap dat verpakt wordt in een Bag-in-Box-systeem: kartonnen dozen van 5 liter met een kraantje om sap uit te tappen. Het fruitsap blijft in een gesloten verpakking minimaal 1 jaar houdbaar. Eens geopend blijft het 60 dagen goed, bij koele bewaring op een donkere plek.

75 kilo fruit persen neemt ongeveer 20 minuten in beslag. 

Neem gerust een kijkje op de website van de Mobiele Fruitpers voor meer uitleg.

Datum: Zondag 15 september 2024 Locatie: Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve Locatie adres:

Bus 1, 9900 Eeklo 

Prijs: prijs afhankelijk van hoeveelheid fruit
Praktische informatie:

De mobiele fruitpers staat er van 9 tot 14 uur. Om aanschuiven te vermijden, reserveer je je plekje vooraf via info@appelperslerouge.be of telefonisch: 0475 26 24 80. 

Terug naar boven