Mobiele Fruitpers

Zondag 18 september 2022

Heerlijk, fruit uit eigen tuin. Helaas is de oogst soms zo groot dat je met je overschotten geen blijf weet. Kom daarom naar de Mobiele Fruitpers op zondag 18 september. Jij brengt het fruit, wij persen het voor je en je gaat naar huis met heerlijk fruitsap dat je lang kan bewaren.

Hoe werkt het?

We huren de Mobiele Fruitpers Lerouge van Zevergem in. Die komt een hele dag op onze hoeve halt houden. Vanaf 9 uur 's morgens kan iedereen die dat wil zijn fruit aanbrengen om te laten persen. Opgelet! Een plaatsje reserveren is nodig, zodat niemand lang hoeft aan te schuiven.

Je kan al je kleinfruit laten persen: appels, peren, kersen ... voorwaarde is dat je minimum 75 kilo fruit kan aanleveren. Dat fruit moet blaken van gezondheid. Dus geen rotte of beschimmelde exemplaren. Hoe dan ook wordt het fruit tijdens het proces nog gecontroleerd, gewassen, geperst en kortstondig gepasteuriseerd op minstens 80°C. Het resultaat is natuurtroebel fruitsap dat verpakt wordt in een Bag-in-Box-systeem: kartonnen dozen van 5 liter met een kraantje om sap uit te tappen. Het fruitsap blijft in een gesloten verpakking mininaal 1 jaar houdbaar. Eens geopend blijft het 60 dagen goed, bij koele bewaring. 

75 kilo fruit persen neemt ongeveer 20 minuten in beslag. 

Neem gerust een kijkje op de website van de Mobiele Fruitpers voor meer uitleg.

Datum: Zondag 18 september 2022 Locatie: Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve Locatie adres:

Bus 1 (zijstraat Peperstraat), 9900 Eeklo

Prijs: kleine bijdrage: kostprijs persen afhankelijk van hoeveelheid fruit
Praktische informatie:

Reserveer op voorhand je plekje via info@appelperslerouge.be of telefonisch: 0475/26 24 80. Je krijgt dan een uur toegewezen om langs te komen voor de fruitpers.

Terug naar boven