Kooklessen: het varken van kop tot staart

Dinsdag 18 november 2025 - donderdag 18 december 2025

Koteletten en varkenshaasje kennen we allemaal. Maar wat als we alle delen van het varken gebruiken in de keuken? Zo gaat niks van het dier verloren, net als in vroegere tijden. Dat is de betrachting in de lessenreeks "Het varken, van kop tot staart" die we dit najaar organiseren. We gaan uitsluitend met varkensvlees aan de slag en leggen naast culinaire recepten ook de nadruk op oude technieken en minder populaire stukken vlees van het varken. Op die manier krijg je een combinatie van klassieke recepten en gerechten die met eindejaar op je feesttafel kunnen. Met daarnaast kennis over hoe je onder meer kop en droge worst of bloedworst maakt. 

Data en prijs

De 5 kooklessen vinden plaats in de leskeuken van het Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve op dinsdagen 18 en 25 november en donderdagen 4, 11 en 18 december, telkens van 19 uur tot 22 uur. Een volwaardige maaltijd is niet inbegrepen, wel zijn er uiteraard proevertjes en ga je naar huis met enkele afgewerkte producten.

Kostprijs is 225 euro voor de vijf lessen samen. 

De lesgevers

We doen een beroep op vier lesgevers, elk met hun eigen inbreng en kennis van varkensvlees:

  • Sten Van Der Blij (de voormalige chef van la Maryse)
  • Elise Van de Poele uit Kaprijke, ook wel bekend als "Elise eet alles"
  • Jürgen Rysselaere, als traiteur bekend onder de naam "Jürgen Kookt"
  • Robert Boelaert

Datum: Dinsdag 18 november 2025 - donderdag 18 december 2025 Locatie: Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve Locatie adres:

Bus 1, 9900 Eeklo 

Prijs: 225 euro (voor de 5 lessen samen)
Praktische informatie:

Je schrijft voor alle vijf de lessen samen in. Dit doe je via dit inschrijvingsformulier.

Deelnemers krijgen na inschrijving nog een uitgebreide briefing. 

Er kunnen slechts 12 mensen deelnemen. 

Terug naar boven