Koteletten en varkenshaasje kennen we allemaal. Maar wat als we alle delen van het varken gebruiken in de keuken? Zo gaat niks van het dier verloren, net als in vroegere tijden. Dat is de betrachting in de lessenreeks "Het varken, van kop tot staart" die we dit najaar organiseren. We gaan uitsluitend met varkensvlees aan de slag en leggen naast culinaire recepten ook de nadruk op oude technieken en minder populaire stukken vlees van het varken. Op die manier krijg je een combinatie van klassieke recepten en gerechten die met eindejaar op je feesttafel kunnen. Met daarnaast kennis over hoe je onder meer kop en droge worst of bloedworst maakt.
De 5 kooklessen vinden plaats in de leskeuken van het Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve op dinsdagen 18 en 25 november en donderdagen 4, 11 en 18 december, telkens van 19 uur tot 22 uur. Een volwaardige maaltijd is niet inbegrepen, wel zijn er uiteraard proevertjes en ga je naar huis met enkele afgewerkte producten.
Kostprijs is 225 euro voor de vijf lessen samen.
We doen een beroep op vier lesgevers, elk met hun eigen inbreng en kennis van varkensvlees:
Bus 1, 9900 Eeklo
Prijs: 225 euro (voor de 5 lessen samen)Je schrijft voor alle vijf de lessen samen in. Dit doe je via dit inschrijvingsformulier.
Deelnemers krijgen na inschrijving nog een uitgebreide briefing.
Er kunnen slechts 12 mensen deelnemen.