Seizoensafsluiter met mobiele fruitpers

Zondag 29 september 2019

Het seizoen loopt op zijn einde en we houden binnenkort een winterstop. Na zes maanden kijken we dankbaar terug op een vruchtbaar en overvloedig jaar. Drink voor een laatste keer dit seizoen een lekker drankje uit het Meetjesland en geniet van alles wat de hoeve te bieden heeft.

Oogstverwerking staat vandaag centraal en zowel voor kinderen als voor volwassenen organiseren we leuke workshops over het verwerken van voedsel. Er is tevens een workshop zeefdrukken op textiel. Breng je eigen niet-bedrukte t-shirt mee. Er wordt gewerkt met een vast sjabloon.

Om 15u is er een optreden van Joke Herremy (Jomy). Een straffe madam die deelnam aan 'The Voice van Vlaanderen' die met haar unieke stem de halve finale bereikte.

De mobiele fruitpers staat net als vorige jaren in onze boomgaard. Wie thuis appel- en perenbomen heeft en een oplossing zoekt voor al dat vele fruit, kan dit laten persen. Minimum pershoeveelheid is 75 kg. Vooraf een afspraak maken is noodzakelijk.

Datum: Zondag 29 september 2019 Locatie: Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve Locatie adres:

Bus 1, 9900 Eeklo, Openingstijden: 9u - 18u.

Praktische informatie:

Start Mobiele Fruitpers: 9u. Afspraak fruitpers via 0475 26 24 80 of info@mobielefruitpers.com. De fruitpers is pas aanwezig bij een totale minimum pershoeveelheid van 3000kg. Als deze hoeveelheid niet wordt gehaald, worden de ingeschreven personen hiervan op de hoogte gebracht en krijgen een alternatieve locatie voorgesteld. 

Start workshops oogstverwerking: doorlopend tussen 11u en 17u.

Start workshop zeefdrukken: vanaf 14u tot 17u. Kost per zeefdruk: 3 euro, elke deelnemer brengt eigen t-shirt mee. 

Optreden Jomy: 15u

Terug naar boven