Schapendag Plus

Zondag 02 juni 2019

Dit jaar wordt op de schapendag niet alleen het schaap in de kijker gezet, maar zetten we daarnaast de hond bij de schapen centraal. Ook andere dieren krijgen dit jaar een plaatsje op deze 'schapendag', die we daarom 'schapendag PLUS' doopten. 

Tijdens dit bijzonder evenement worden enerzijds alle aspecten van het schapenhouden belicht, kan je meer dan 10 verschillende schapenrassen aanschouwen en kom je meer te weten over hun specifieke eigenschappen. Je ontmoet er tevens belangrijke partners in de regionale schapenbranche en samen met een herder kan je een wandeling maken langs de omwalling.

Anderzijds zorgen we voor een levendig contact tussen onze bezoekers en andere dieren. Om 10u30 start een hondenbelevingswandeling van ongeveer 6,5km voor honden (groot en klein) met hun baasjes vanaf het binnenplein. Vooraf inschrijven is verplicht.

Vanaf 12u tot 16u serveren we doorlopend een BBQ Deluxe. Anderhalf uur onbeperkt genieten van heerlijke groenten en diverse vleessoorten. Op voorhand bestellen is noodzakelijk. 

Doorheen de dag zijn er interessante demonstraties van oa. een schaapscheerder en van het wolatelier. In de namiddag kan je  genieten van een spectaculaire hondenshow rond Agility en Doggy Dance en is er een demonstratie eendendrijven. Schapen, geiten, pony’s, ezels  … elke dierenliefhebber krijgt de kans om zijn favoriete dier te bewonderen.  Heb je er ooit al van gedroomd om te wandelen met een varken? Samen met Felicienne het Varken kan je in de namiddag een korte wandeling op de site maken.

Kortom, het wordt een gezellige, maar vooral beestige dag! 

Datum: Zondag 02 juni 2019 Locatie: Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve Locatie adres:

Bus 1,9900 Eeklo, Openingstijden: 10u - 18u.

Prijs: Gratis
Praktische informatie:

Hondenbelevingswandeling: verzamelen om 10u30 op het binnenplein, vertrek 11u. Elke hond krijgt een verwenpakket. Inschrijven is verplicht via huysmanhoeve@plattelandscentrum.be of via 09 327 04 47. Deelname: 2 euro per hond. 

Barbecue Deluxe: vanaf 12 tot 16u. Rijkelijke barbecue à volonté in samenwerking met 't Pauwenhof. Kostprijs: 20 euro per persoon. Meer info en inschrijving (tot maandag 27 mei) via www.tpauwenhof.be/lekkerfeesten of 0472 45 30 16. Storten kan op rekeningnummer BE12 7373 0404 1792 van Landelijke Gilde Eeklo. 

Namiddag: wandeling met Félicienne het varken, doggy dance, demo schaapscheren, demo eendendrijven, wandeling met herder en kudde.

Terug naar boven