Ronde tafel-gesprek over adviesraden en lokaal participatiebeleid

Dinsdag 03 december 2019

Voor ambtenaren en schepenen uit het Meetjesland & voorzitters van adviesraden

Volgens Artikel 304§3 van het Decreet Lokaal Bestuur wordt er bepaald dat de gemeenteraad kan overgaan tot de organisatie van raden en overlegstructuren, die als opdracht hebben om op regelmatige en systematische wijze het gemeentebestuur te adviseren.

Maar hoe zet je dat nu om in de praktijk ? Welke adviesraden zijn er verplicht ? Hoe realiseer je een actueel en relevant lokaal participatiebeleid ? 

Dorp Dynamiek wil tegemoet komen aan deze vragen door jullie uit te nodigen voor een ronde tafel-gesprek rond adviesraden en lokale participatie.  We laten ruimte om gedachten en ervaringen met elkaar uit te wisselen en verkennen onder begeleiding de mogelijkheden voor uw gemeente.  

We hopen hiermee jullie inspiratie en de bouwstenen te geven om hiermee zelf verder aan de slag te gaan.

Heb je interesse?  Meld je aan voor de ronde tafel.

Er is een ronde tafel voorzien voor ambtenaren (van 14u30-16u30) en een ronde tafel voor schepenen en voorzitters van adviesraden (van 17u30-19u30).

Tussendoor voorzien we graag een hapje en een drankje.

Datum: Dinsdag 03 december 2019 Locatie: Stadskantoor Eeklo Locatie adres:

Industrielaan 2 

9900 Eeklo

Prijs: gratis
Praktische informatie:

De ronde tafel is gratis, maar we vragen je omwille van organisatorische redenen wel om vooraf in te schrijven. Dit kan via deze link en dit liefst voor 29 november 2019.

Dorp Dynamiek is een samenwerking tussen de provinicie Oost-Vlaanderen, Landelijke Gilden, het Innovatiesteunpunt, Vormingplus Vlaamse Ardennen Dender en het Plattelandscentrum Meetjesland.

Binnen dorp dynamiek verzamelen we kennis en expertise rond toekomstgerichte dorpen, participatie en sociale cohesie samen in de Vlaamse Ardennen en het Meetjesland.

Meer info : http://www.plattelandscentrum.be/project/samen-dorpen-toekomst-geven

Terug naar boven